درمان تیرگی زیر چشم
فهرست مطالب
علت تیرگی زیر چشم چیست؟
سه علت اصلی را برای تیرگی زیر چشم ذکر میکنند:
◽ وجود رنگدانه اضافی در پوست پلک پائین
◽ نازک بودن پوست پلک پائین و نمایان بودن عروق زیر پوست
◽ ایجاد سایه در نتیجه شل بودن پوست پلک و ایجاد خط اشک
وجود رنگدانه زیاد در پوست پلک پائین
وجود رنگدانه زیاد در پوست پلک پائین از جمله علل شایع ایجاد تیرگی زیر چشم است. در داخل پوست سلولهایی به نام ملانوسیت وجود دارند که رنگدانهای به نام ملانین تولید میکنند و این رنگدانه را به سلولهای پوست میرسانند و رنگ پوست را بوجود میآورند.
در اثر عوامل مختلف ممکن است تعداد ملانوسیتها زیاد شود و این سلولها ملانین بیشتری تولید کنند و بدین ترتیب رنگ پوست تیرهتر از معمول شود. به عنوان مثال گاه به دنبال التهاب (مثلا آلرژی پلک) ملانوسیتها ملانین بیشتری تولید میکنند و سبب تیرگی رنگ پوست زیر چشم میشوند.
اگر علت تیرگی زیر چشم تجمع رنگدانه باشد، ناحیه تیره به رنگ قهوهای و بهصورت نواری با انحنای مختصر در امتداد و با شکل حدقه چشم دیده میشود. اگر پوست پلک تحتانی با انگشت کشیده شود، ناحیه تیره گسترش مییابد و تیرگی آن کم نمیشود.
متخصصان پوست علل مختلفی را برای تجمع رنگدانه یا سلولهای رنگدانهای (ملانوسیتها) در پوست ذکر میکنند که از آن جمله میتوان به علل مادرزادی (مانند نوعی خال مادرزادی به نام خال اتا)، علل محیطی (تماس بیش از حد با نور خورشید یا استفاده از برخی از داروها) و بیماریهای مختلف (مانند آلرژی سرشتی) اشاره کرد.
نازک بودن پوست پلک پائین و مشخص بودن عروق زیر پوست
چه درمانهایی برای تیرگی زیر چشم وجود دارد؟
درمانهای مختلفی را برای تیرگی زیر چشم پیشنهاد میکنند. باید توجه داشته که برای درمان مناسب تیرگی زیر چشم ابتدا باید علت آن را تشخیص داد. اگر تیرگی زیر چشم به سبب تجمع رنگدانه در پوست باشد، درمانهای دارویی، لیزر یا پیلینگ شیمیایی میتوانند موثر واقع شوند. اگر علت تیرگی زیر چشم نازکی پوست پلک و نمایان بودن عروق زیر پوست باشد، تزریق فیلر مفید واقع میشود و بالاخره اگر تیرگی زیر چشم از شلی پوست پلک ناشی شده باشد، درمان باید متوجه برطرف کردن این علت باشد. در کل برای درمان تیرگی چشم میشود از روشهای زیر استفاده کرد:
◽ استفاده از داروهای موضعی
◽ انجام پیلینگ شیمیایی
◽ درمان با لیزر
◽ درمان با تزریق ژل