تزریق چربی | مزایا و معایب آن
یکی از نشانههای پیری، کاهش حجم صورت و سایر بافتهای بدن است. با افزایش سن به آرامی بالشتکهای چربی که در بخشهای مختلف بدن قرار دارند، تحلیل میروند و باعث استخوانی شدن ظاهر اندام و افزایش عمق خطوط و چین و چروکها میشود. روشهای زیادی بر جبران حجم از دست رفته، رفع چین و چروکها و به طور کلی جوانسازی پوست وجود دارد. تزریق چربی یکی از موثرترین روشهای جوانسازی و حجمدهی به پوست است که در سالهای اخیر تا حد زیادی مورد اقبال واقع شده است.
فهرست مطالب
تزریق چربی چیست ؟
چه زمانی به تزریق چربی فکر کنیم ؟
◽ اگر بخشهای از صورت شما دچار فرو رفتگی و کاهش حجم شده است.
◽ اگر میخواهید روش جوانسازی اثرات ماندگارتری نسبت به فیلرها یا ژلهای موقت داشته باشد.
◽ اگر میخواهد انحناهای سطحی (کانتور) بدن و صورت خود را بهبود ببخشید، جای اسکار و زخمها را برطرف کنید و دستان یا صورت خود را جوانسازی کنید.
◽ اگر میخواهید عدم تناسب انحنا یا کانتور سینههای خود را برطرف کنید. از تزریق چربی میتوان برای طبیعیسازی نتایج ایمپلنت پستانی هم استفاده کرد.
مزایا و معایب تزریق چربی
مزایا
- در تزریق چربی از چربیهای بدن خودتان استفاده میشود. به این ترتیب احتمال وقوع واکنشهای آلرژیک به مادهی خارجی کاهش مییابد.
- نتایج تزریق چربی ماندگار، طبیعی و ایمن است.
- تزریق چربی روشی کمتهاجمی و موثر برای جوانسازی پوست است.
معایب
- استخراج و آمادهسازی چربی بدن برای تزریق نسبت به تزریق ژل که در آن مواد تزریقی از پیش آماده هستند، وقت بیشتری میبرد.
- نتایج تزریق چربی نسبت به تزریق ژل ماندگاری بیشتری داشته؛ ولی هزینه بیشتری برای شما دارد.
- برای افزایش حجم سینهها یا باسن، ممکن است به چندین جلسهی درمانی نیاز داشته باشید.
کاندیدای مناسب تزریق چربی
هدف از تزریق چربی افزایش حجم کلی یا پر کردن بخشهایی از بدن است که دچار کاهش حجم شدهاند. رایجترین محلهای تزریق چربی شامل پشت دست، صورت (شامل لبها)، افتادگیهای پوستی (بعد از لیپوساکشن یا زخم شدن) و همچنین حجمدهی به باسن و سینه است. برای انجام تمام این کارها، باید در بدن شما به اندازهی کافی چربی وجود داشته باشد که بتوانیم چربیها را از ناحیهی دهنده به بخشی دیگر انتقال دهیم.
- از بیماریهای سیستم گردش خون رنج نمیبرد.
- وضعیت سلامت عمومی خوبی دارد.
- انتظارات واقعگرایانه و روحیهای مثبت دارد.
مراحل تزریق چربی
۱. استخراج چربی
پیش از شروع کار، جراح با همفکری شما، محل یا محلهای استخراج چربی را مشخص میکند و با استفاده از داروی بیحسی موضعی، منطقهی استخراج را بیحس میکند. سپس در آن محل برشی کوچکی ایجاد کرده و با استفاده از دستگاه لیپوساکشن، میزان چربی مورد نظر را استخراج میکند.
۲. خالصسازی و انتقال
چربی استخراج شده در دستگاه سانتریفوژ قرار میگیرد. این دستگاه با استفاده از ویژگی گریز از مرکز، باعث جداسازی ناخالصیهای موجود در چربی استخراج شده میشود. چربی آماده شده را در سرنگهای کوچک مخصوصی قرار میدهند تا برای مرحلهی جایگذاری آماده باشد.
۳. جایگذاری
در این مرحله محلهای مورد نظر برای تزریق چربی آمادهسازی میشوند. جراح یا متخصص پوست سرنگ مخصوص را به بخشهای مورد نظر وارد میکند. در این مرحله ممکن است از تکنیکهای جراحی مختلفی استفاده شود. معمولاً سوزن تزریق چند بار به پوست وارد و از آن خارج شده و هر بار مقدار کمی چربی تزریق میشود. در هربار تزریق، خطی از چربی در لایههای زیرین پوست قرار میگیرد تا شبکهای از این خطوط در لایهی مورد نظر تشکیل شود.